Iemand nodig voor een kleurrijk verhaal? Dan is het mogelijk om een dagdeel te boeken. Onderwerpen voor een lezing zijn er genoeg. Als ex-bibliothecaris beschik ik over de nodige kennis en ingangen om een presentatie of lezing te geven. Ik vind het vooral leuk als ik verschillende dingen onderling met elkaar kan verbinden waardoor er bij de aanwezigen nieuwe inzichten ontstaan.

Hieronder een opsomming van onderwerpen waar je zoal aan kan denken. De lezingen zijn laagdrempelig en worden afgestemd op het publiek en de gewenste duur van de lezing. Eventueel is een combinatie van een lezing en het kleuren in een korte workshop ook mogelijk.

Niet alleen interessant voor vrouwenclubs, maar ook voor personeelsverenigingen en als teamuitje voor afdeling en/of bedrijf.

Tarieven voor lezingen zijn afhankelijk van doelgroep en doel van de lezing. Ook de reisafstand vanaf Lemelerveld speelt hierin een rol. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kleur even je leven!

* Dromen gewoon doen
We dromen allemaal wel eens over iets dat in de toekomst ligt. Soms komen de dromen uit, soms (nog) niet. Soms gaat het over dromen, die ogenschijnlijk niet eens uit kunnen komen. En toch, gebeuren er soms ook wonderen. En wat doe je met je droom als deze is uitgekomen? Ik neem je mee in mijn dromenland, maar geef je zeker ook de ruimte om over je eigen dromen te mijmeren…

* Dikke duim; elke dag een pluim
Onze kinderen groeien op in een wereld waarin de rol van ICT niet meer weg te denken is. Welke invloed heeft dit op het (jonge) kind. Bij bijna elke activiteit lijkt een scherm gebruikt te (moeten) worden. Hoe kunnen we ze helpen verantwoord gebruik te maken van de media en ze tegelijk te leren, hoe ze ook offline een prettig leven kunnen hebben?

* Liefdestalen; wat als je elkaars taal (niet) meer spreekt
In ieder land of streek wordt een andere taal gesproken. Maar de taal van de liefde is universeel,l is dan zo’n uitdrukking! Toch zien we het om ons heen soms erg stil worden in relaties. Het lijkt alsof we elkaar niet (meer) verstaan. Soms is dat ook letterlijk het geval. De spreekwoordelijke sleur komt in een relatie en daarmee stopt vaak onbewust ook de taal waarmee eerst de liefde werd verklaard. We laten onze partner dan in de kou staan. Bewustwording van de liefdestaal kan hierbij een sleutelrol spelen. Ben jij klaar voor deze vertaling?

* Vrijheid vieren, doen we niet alleen op 5 mei
We hebben veel vrijheid in ons land en dan kijken we vooral naar het ontbreken van oorlog, honger, totalitaire regimes etc. Kijk je echter bij mensen op microniveau, dan ontdek ik in mijn praktijk dat veel mensen gebonden zijn aan beperkende denkpatronen, overtuigingen, meningen, oordelen en ga zo maar door. Samen met eventuele lichamelijke beperkingen, vormen deze soms een flinke beperking van de vrijheid van de mens. Het betekent overigens niet dat alle regels schadelijk zijn voor de vrijheidsbeleving. Het gaat erom welke regels en overtuigingen voor jou beperkend werken. Hoe  kom je daar achter en hoe kan je je daarvan losmaken?

* Spelen is (g)een kinderspel!
Als kind spelen we dat het een lieve lust is (als het goed is!). Naarmate we groter worden, verleren we het, zo lijkt het wel, om wanneer we ouder worden, toch stiekem nog eens het speelgoed van onze zoon of dochter te pakken. Wat is er nu heerlijker dan je vrij te voelen om als volwassene de speelsheid terug te laten komen in je leven en weer normaal te vinden. Maar dan wel op een volwassen niveau. Doe je mee? Geen Oud-hollandse spelletjes, maar wel ouderwets lol hebben met elkaar.

* Als dieren spreken konden…
Tja wat zouden ze jou dan te vertellen hebben. Ik neem je mee op een reis langs verschillende dieren en hun verhalen. Altijd al een zwak gehad voor een bepaald dier of werk je veel met dieren, doe dan zeker mee! Maar ook als je geen specifiek dier in gedachten hebt, kan de lezing je toch veel nieuwe inzichten opleveren.

* Magie van de belevingswereld
Wat verbeeld je je wel niet!? Tja in Salland is voor velen het levensmotto: ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ een belemmering om in de magie van de belevingswereld te duiken. Dus een programma voor wie durft! Want ik neem je mee naar het Meer Mogelijkheden, de Zompige Zoden of de Zalige Zandvlakten. Ga mee op ontdekkingstocht en kijk waar het jou brengt! Met een beetje fantasie belanden we zo in een compleet andere wereld, waardoor jouw eigen werkelijkheid nooit meer hetzelfde zal zijn!

* Hoe rol jij door het leven?
Hoeveel ballen moet jij in de lucht houden op dit moment? Aan de hand van echte ballen wordt jij je bewust van jouw jongleer capaciteiten en voorkeuren…