afrika
Overal om ons heen vind je kleur. Kleur hoort gewoon bij ons leven. Toch leven we in Nederland in een maatschappij waarin we zelf maar moeilijk kleur kunnen bekennen. Mensen lopen hier vaak in wit, zwart, grijs of blauw tinten als je kijkt naar de kleding. Hoe anders is dat in bijvoorbeeld Afrikaanse landen.

Toch heeft ons brein en ons lijf behoefte aan kleur. Kleur in het eten, kleur in de spullen om ons heen of bijvoorbeeld kleur in de kunst. Om ons heen is gelukkig nog heel veel kleur!

 

Momenteel zie je in allerlei winkels kleurboeken voor volwassenen liggen. Vaak worden deze boeken in een opwelling gekocht.

  • we weten dat we er rustig van kunnen worden…
  • we weten dat het goed voor ons kan zijn om even een poos afstand te nemen van de dagelijkse sleur…
  • we weten dat het staren naar een symmetrische tekening bijzondere effecten kan hebben…
  • we weten dat we¬†kunnen kleuren…

En toch…

Zie je vaak dat deze boeken na een paar pogingen ergens in de vergetelheid raken. Daar zijn allerlei redenen voor. Natuurlijk kan je kleuren, iedereen kan kleuren! Maar behalve dat je om goed te kunnen kleuren er echt even voor moet gaan zitten, zijn er dus (onbewust) nog meer dingen nodig…

In mijn workshops nodig ik je uit om samen met mij te ontdekken wat jij nodig hebt om zo’n boek ook eens echt vol te kleuren. Ontdek de kleuren in jouw leven en het belang ervan. Leer meer over jezelf. Voed je verlangen nu eens echt!

Kleur even je leven